Pärnus tervitatakse suve algust jahtklubis

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnule antakse pidulikult taas üle suvepealinna tiitel.
Pärnule antakse pidulikult taas üle suvepealinna tiitel. Foto: Ants Liigus

Teisipäeval, 21. juunil kell 1.34 algab kalendri järgi suvi ja Pärnu kuulutatakse juba kahekümne esimest korda Eesti suvepealinnaks.

Tänavuse merekultuuri aasta ja Pärnu jahtklubi 110. aastapäeva puhul antakse linnavalitsuse pressiesindaja Anu Juurma-Saksa teatel suvepealinna tiitel pidulikult üle jahtklubis.

Alates kella 15 leiavad aset vahvad tegevused nii suurtele kui väikestele. Jahtklubi õuel on end sisse seadnud meremuuseum ja pop-up merekool Meresõber. Pärnusse tulevad suve tervitama klounid Piip ja Tuut.

Jalga saab keerutada ansambli Kukerpillid ja Kaire Vilgatsi laulu saatel, meelolu loob Liisi Koiksoni trio. Jõel toimub jahtide eskaadri sõit ja mereteemalise tantsuprogrammiga esineb Anna Raudkatsi nimeline tantsuselts.

Suvepealinna tiitli annab traditsiooni kohaselt Pärnule üle pealinn Tallinn ja see leiab aset kell 18. Pärnusse tulevad suve tervitama veel kevadpealinn Türi, talvepealinn Otepää ja sügispealinn Narva.

Õhtu lõpetab ilutulestik.

Esimest korda anti Pärnule suvepealinna tiitel 20 aastat tagasi 1996. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles