Andres Anvelt: Elatisabifond tagab lapsele kindluse

Andres Anvelt
, riigikogu liige (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt
Andres Anvelt Foto: PP

Elatisabifondi seadustamine on suur samm laste ja üksikvanematega perede väljatoomisel vaesuse spiraalist. Sotsiaaldemokraadid on oma sotsiaalpoliitika juba aastaid üles ehitanud just perede ja laste kasvatamise toetamisele.

Universaalne lastetoetus tõusiski 2015. aastal 45 euroni ehk olnuga võrreldes üle kahe korra. Samuti võttis riigikogu vastu terve paketi meetmeid elatisvõlglaste osas, kes jätavad oma kohustuse riigi ees täitmata. Just nende osas, kes teevad seda kuritahtlikult või hoolimatusest. Riigikogu valimiste järgsete valitsusläbirääkimiste käigus oli meil taas muude pere- ja lastepoliitika meetmete seas laual jätkuv lastetoetuste tõus ning elatisabifondi moodustamine. Nüüd on see sündinud.

Elatisabifond meenutab mingil määral kindlustust, mille puhul siia ilma sündinud laps ei peaks tundma ennast kehvemas olukorras olenevalt sellest, kas tal on saatuse tahtel üks või kaks vanemat. Laps ei ole selles süüdi. Küll saab riik toetada kõiki lapsi võrdselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles