Eesti neljapaadi konkurendid venelased kõrvaldati Rio olümpialt

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa paarisaeruline neljapaat Nikita Morgatšev, Artjom Kosov, Vladislav Rõbtsev ja Sergei Fedorovtsev.
Venemaa paarisaeruline neljapaat Nikita Morgatšev, Artjom Kosov, Vladislav Rõbtsev ja Sergei Fedorovtsev. Foto: SCANPIX

Venemaa paarisaeruline neljapaat jääb Rio olümpiamängudelt kõrvale, kuna nende võistkonna liige Sergei Fedorovtsev jäi vahele dopingu tarvitamisega.

Fedorovtsev andis positiivse dopinguproovi 17. mail võistlusvälisel testil. 24. mail tagas Venemaa neljapaat endale OM-pileti Luzerni regatil, teatas täna Rahvusvaheline Sõudeliit.

A-proovi analüüsiti 16. juunil ja proovist leiti trimetasidiini jälgi. Eile testiti B-proovi ja see oli samuti positiivne.

Vastavalt dopingureeglitele tühistati kõik Venemaa neljapaadi tulemused pärast 17. maid ehk venelased ei pääse seetõttu ka Rio olümpiamängudele.

Rahvusvaheline Sõudeliit FISA otsustas seega, et Venemaa asemel pääseb olümpiamängudele Uus-Meremaa. Luzerni regatilt tagasid OM-pääsme kaks paremat paatkonda ja esialgu said pileti Venemaa ja Kanada. Venelaste asemel saab nüüd olümpiale antud võistlusel kolmandaks tulnud Uus-Meremaa.

Lisaks Uus-Meremaale ja Kanadale osalevad neljapaatide konkurentsis olümpial Eesti, Saksamaa, Austraalia, Leedu, Šveits, Suurbritannia, Poola ja Ukraina.

8. mail toimunud Euroopa meistrivõistlustel saavutas Venemaa neljapaat Eesti (Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo) ja Leedu järel kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles