Laupäeval võisteldakse kuival maal sõudmises

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Pajusalu.
Kaisa Pajusalu. Foto: PP

Laupäeval peetakse Tallinna Spordihallis Eesti üheks suuremaks sisespordisündmuseks kasvanud ergomeetril sõudmise võistlus “Alfa 2011”.

Alfa-võistlusel stardib sõudetippe ning igas eas harrastajaid, võistlusklasse on üle paarikümne.

Oodatuimaks kujuneb ilmselt meeste konkurents, kus Tõnu Endreksonile pakuvad kodustest kolleegidest konkurentsi eelkõige Allar Raja ja Kaspar Taimsoo, aga ka rida nimekaid välisvõistlejaid.

Ukrainast on lubanud Eestisse tulla paarisaeruneljase Euroopa meistrid Gennadi Zakharchenko ja Konstantin Zaitsev ning Euroopa kaheksapaadihõbe Sergei Bazõlev. Lätist tulevad U23 tänavused maailmameistrid paarisaerukahesel Dairis Adamaitis ja Lauris Sire.

“Eriti hea on Adamaitis, kes tuli juba kaks aastat tagasi Alfal neljandaks,” ütles võistluse peakorraldaja Mihkel Klementsov. “Usun, et lätlased sekkuvad medaliheitlusse.”

Naiste klassi favoriit on Kaisa Pajusalu, kes sõidab veebruaris Euroopa ergomeetrisõudjate koondise liikmena järjekordselt USAsse Bostonisse selle ala MM-võistlustele.

“Pajusalu vorm on praegu nii hea, et temalt loodame uut Alfa-võistluse rekordit,” vihjas Klementsov.

Tänavu pärissõudmises maailma esikümne piirile jõudnud Kaisa Pajusalu lõpetas just suusalaagri Otepääl ja taastub nüüd veidi, et kogutud vorm laupäeval realiseerida.

“Mullust Alfa ühe kilomeetri võiduaega 3.11,6 kordasin tänavu juba Pärnumaa meistrivõistlustel, aga see pole veel piir,” arvas sportlane. “Bostonisse, kus mullu võitsin nii naiste kui U23 klassis, sõidan kolmandat korda. Konkurentsi, mis seal tänavu ootab, ette ei tea, aga arvan, et olen tublisti arenenud ja suuteline oma kahe kilomeetri kaks aastat tagasi sõidetud tippmarki 6.45 parandama.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles