Jõulumäel tuleb kesksuvine suusavõistlus

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulumäele on starti oodata ka Andrus Veerpalu.
Jõulumäele on starti oodata ka Andrus Veerpalu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sel reedel, 8. juulil toimub Pärnumaal Jõulumäe tervisespordikeskuses suusasprindi võistlus, mis toob lumisele rajale praegused ja endised suusatipud, tuntud harrastajad ja järelkasvu paremiku.

Võistluste peakorraldaja Kein Einaste sõnade järgi pannakse reedel Jõulumäele maha vähemalt 400meetrine eelmise aasta lumest võistlusrada. "Lumi on talvel kasutuses olnud kunstlumi, mida uuel suusahooajal enam kasutada ei kannataks, praegu on see saepuru all hoiul. Raja täpne pikkus sõltub ilmastikuoludest ehk kui paksu kihi lund peame võistlusrajale panema," selgitas Einaste.

Vabatehnikas peetavas võistluses on rajale oodata näiteks Peeter Kümmelit, Kein Einastet, Marko Kilpi, Raido Ränkelit ja Kasahstani koondislasi Aleksei Poltoraninit ja Denis Volotkat. Samuti on stardis laskesuusataja Kalev Ermits ning tagasi on suusarajal Andrus Veerpalu, Jaak Mae, Raul Olle ja Magnar Freimuth.

Naiste konkurentsis on Tatjana Mannimale, Kati Tammjärvele ja laskesuusataja Grete Gaimile konkurentsi pakkumas Maria Gräfnings Rootsist.

Harrastajatele on kavas sprinditeatevõistlus ja siin võtavad omavahel mõõtu poliitikud, näitlejad ning teised avaliku elu tegelased.

Võistlus algab Jõulumäel reedel eelsõitudega kell 17.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles