Allar Jõks: Muudame Eesti suuremeelsemaks!

Allar Jõks
, presidendikandidaat
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Jõks
Allar Jõks Foto: PP

Eesti avalik mõtteruum on vaenumüüriga lõhestatud. Erakonnad on koondamas valijaid kooseluseaduse ja pagulastega palistatud sallivuse rindejoone taha. Paraku on nii, et käsukorras ja sildistades hoolivust ja armastust ei loo. Mart Laarilt sõnu laenates: kui sa ikka nii kõvasti sallid, et oled valmis ära kägistama kõik need, kes ei salli, on tulemus sama.

Sallivus või täpsemalt öeldes teistsuguse talumise kohustus on inimeseks olemise tunnus. Sallivuse ülevõimendamine euroopalikkuse sünonüümina on meid toonud olukorrani, kus Eesti tuleviku seisukohalt määrava tähendusega arutelud majanduse, hariduse ja kultuuri osas on jäänud tagaplaanile.

Just avatud ja mõtteerksas sisepoliitikas asub võti paremasse Eestisse. Kuidas jõuda Eestini, mis on innustav koht elamiseks ja töötamiseks? Kuidas jõuda Eestini, kus hinnatakse erinevusi ja tunnustatakse hoolivust ning ettevõtlikkust? Mida teha, et ümberjagamise asemel ettevõtlikkus au sisse tõsta?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles