Kihnlased võivadki saada hülgejahiõiguse

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hülgejahi traditsiooni taastamine on üks paljudest Mare Mätase ettevõtmistest Kihnu kultuuri hoidmisel.
Hülgejahi traditsiooni taastamine on üks paljudest Mare Mätase ettevõtmistest Kihnu kultuuri hoidmisel. Foto: Urmas Luik

Keskkonnaministeerium kavatseb taastada Eestis hallhüljeste piiratud küttimise, mida pole lubatud 30 aastat. Traditsiooni taastamises on osa SA Kihnu Kultuuriruumil, mis tõstatas teema 2007. aastal.

Keskkonnaministeeriumi asekantsler Andres Talijärv kinnitas, et mullu sügisel algatatud eelnõu hallhüljeste piiratud küttimise kohta on jõudnud uude etappi ning jahipidamine Eesti kahest hülgeliigist arvukamale hallhülgele võib saada tõepoolest meie vetes peagi tegelikkuseks.

“Hallhüljeste jahipidamise taastamise tingimusi on kavas käsitleda uues hallhüljeste kaitse tegevuskavas,” selgitas Talijärv. “Tingimuste hulka kuuluvad küttimislimiidi määramine, küttimislubade väljastamise korra kehtestamine, piiratud küttimise järelevalve korraldamine ning kriteeriumide väljatöötamine hülgejahiõigusega inimestele.”

Hallhüljes lisatakse jahiseaduses suurulukite nimekirja. Samal ajal pole ministeeriumi asekantsleri sõnade kohaselt kavas muuta merd jahiseaduses jahialaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles