Isegi Kihnu Jõnn võttis kunstilaagris hülge kuju

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu kunstilaagri peakunstnik Jaak Visnap hoiab tema kõrval seisva 85aastase Tõnni Kusti hülgemaali, neid jälgib suursaadik Christopher Holtby.
Kihnu kunstilaagri peakunstnik Jaak Visnap hoiab tema kõrval seisva 85aastase Tõnni Kusti hülgemaali, neid jälgib suursaadik Christopher Holtby. Foto: Silvia Paluoja

Kihnu muuseumi välisukse kohal pikutab naerusuine hüljes, mida kujutades mõtles graafik Marko Mäetamm legendaarse kapteni Kihnu Jõnnu peale.

Sellesuvises Kihnu kunstilaagris osalenute lemmikteema näibki olevat hülged, neile on noored autorid joonistanud selga troi, pannud nad kördis neiudega tantsu lööma, meres kalu taga ajama, aga ka jää peale pikutama. Hüljest kujutasid oma piltidel kunstilaagri vanimad osavõtjadki, kihnlased Mäe Miki ja Tõnni Kusti, nemad nende loomade üle nalja ei heitnud.

Nädalases kunstilaagris valminud erimõõtmelisi akrüülmaale näevad huvilised muuseumi välisseinal, aga ka Kurase kohviku ja näputööpoe seintel ning naivistide galeriis Metsamaa pärimuskultuuri keskuses. SA Kihnu Kultuuriruumi korraldatud kunstilaagris valminud tööd pandi tavakohaselt üles Kihnu mere peo avaõhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles