Ameeriklase Jõulumäe suusavideo lööb ilmas laineid

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvine suusasprint Jõulumäel.
Suvine suusasprint Jõulumäel. Foto: Tanel Pihelgas

USAst Orlandost pärit Ben Leesman filmis kogemata eelmisel reedel Jõulumäe tervisespordikeskuses toimunud suvise suusasprindi suurimat kukkumist ja videot on vaadatud Facebooki keskkonnas juba üle 20 000 korra.

Videos on näha noormeeste M16 vanuseklassi poolfinaali finišiheitlus. Esmalt sõitis rajalt välja kindlalt liidrikohal olnud Marthen Tasalain, seejärel kukkusid rootslane Simon Eriksson ja Simo Teearu. Sõidu võitis viimasena lõpusirgele jõudnud ja ainsana püsti jäänud Hans Kristen Reinvald.

"Olen sellise huvi üle siiralt üllatunud," ütles Leesman. "Kui su postitust vaadatakse Facebookis 300–400 korda, on väga hea aga 20 000 on suurepärane! Videot on jaganud paljud mu tuttavad üle maailma. Minuga võttis ühendust isegi kukkumises osalenud Simon Eriksson, kes palus endale videot."

40aastane Leesman reisib kolm korda aastas, ta on viibinud Aasiast Lõuna-Ameerikani. Sedapuhku valis ta oma reisi sihtkohaks Baltimaad.

"Alustasin reisi Eestist ja pärast Tallinna ja Tartut külastasin Pärnut, kust leidsin võõrustaja Couchsurfingu portaalist. Ta pakkus, et lähme vaatame linnast väljas suusavõistlust," jagas Leesman muljeid.

"Ei osanud oodata, et midagi sellist on üldse võimalik. Jõulumäe on imeline koht ja nägin, kuidas lund läbi aasta säilitada. Kõige tipuks sain videosse päeva suurima kukkumise. See kõik andis mulle motivatsiooni investeerida veelgi rohkem oma reisiblogisse."

Ben on jõudnud juba läbi Riia Vilniusesse, kust jätkab reisi Saksamaa poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles