Andres Ammas, Olari Taal, Koit Uus: Varssavi regioon

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Ammas.
Andres Ammas. Foto: PP

Jagaks õige Euroopa Liidu regioonideks. Noh, et 27 liikmesriigiga on tüütu maid jagada, las kroogivad need oma mured enne viies-kuues kohas kokku. Nii saaks nendes kohtades luua juurde mõistlikke ametnikukohti, parandada tööhõivet ja korralikku palka makstes tugevdada majandust. Balti riigid haagiks Poolale taha, Varssavi ongi paras suur koht. Siis pole baltlastel vaja enam Brüsselis lobistamas käia.

Tundub jabur? Valitsusele esitatud riigireformi paketti lugedes enam ei tundu. Selles sisaldub mõte, et jagame Eesti regioonideks. Las läänlased, hiidlased ja saarlased panevad oma mured Pärnus kokku, siis vaatame need koos üle. Pärnu on sobivalt suurem koht. Mis siis, et Tallinna kui pealinna on ikka vahel asja, kas või laevale või lennukile minnes, Pärnusse aga läänlasel-saarlasel-hiidlasel muidu eriti asja pole.

Pealinn Tallinn sai kümmekonna maakonnaga riigi pidamisega hakkama esimese iseseisvuse ajal. On saanud edukalt ka pärast taasiseseisvumist. Miks siis nüüd äkki ei saa? Pole Eestimaa nii suur ühtigi, et peaks punktist A punkti B helikopteri ja põhjapõtradega liikuma. Ometi on tehnoloogia ja transpordi areng olnud peadpööritav, seda vist isegi sõna otseses mõttes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles