Sven Mikser: Naised vajavad toetust ja kaitset

Sven Mikser
, Riigikogu liige, SDE
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: PP

Riigikogus peetud debatt süvendas minu veendumust, et Eestile on vaja komisjoni, mis tegeleks soolise võrdõiguslikkuse edendamisega. Oli väga huvitav jälgida, kuidas debati käigus kerkisid kooseluseaduse või ka multikultuuri teemad, mis näiliselt ei seondu kuidagi soolise võrdõiguslikkusega. Aga kahes aspektis siiski seonduvad.

Esiteks on nad kõik seotud ühel või teisel viisil diskrimineerimise ja võrdõiguslikkusega. Teiseks arvab murettekitavalt suur osa Eesti ühiskonnast isegi veel 21. sajandil, et need on teemad, mis on välja mõeldud kusagil igavates heaoluühiskondades ja mida meile nüüd peale surutakse.

Juba selle levinud eksiveendumuse kummutamiseks on vaja soolise ebavõrdsuse kaotamisega tegelda tõsisemalt, kui seda on seni tehtud. Tulenevalt meie ühiskonnas pika aja jooksul kujunenud patriarhaalsetest traditsioonidest ja, julgen öelda, kivinenud kultuurilistest hoiakutest, on just naised need, kes vajavad toetust ja kaitset. Naiste võimalusi ühiskonnas edeneda ja tegutseda piiravad väljakujunenud konventsioonid märksa enam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles