Taaskasutus elavneb suvel

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuskasutuskeskusesse leidis sel suvel lugematute teiste omanäoliste asjade seas tee ka uhke pruutkleit, mida juhataja Riina lahkesti selga proovis. “Tõeline leid!” rõõmustas ta.
Uuskasutuskeskusesse leidis sel suvel lugematute teiste omanäoliste asjade seas tee ka uhke pruutkleit, mida juhataja Riina lahkesti selga proovis. “Tõeline leid!” rõõmustas ta. Foto: Mailiis Ollino

Suvi möödub taaskasutuskeskustes ja -poodides kiires tempos, sest tavapärasest rohkem on nii kaupa, mida müüa, kui huvilisi, kes seda osta soovivad.

“Iga suvi tähendab meile kõrghooaega, kuna siis on kodudes koristamist ja annetamist rohkem,” räägib Pärnu uuskasutuskeskuse juhataja Riina Ojamets. Tema sõnutsi jõuab keskusesse kõike alates rõivastest ja lõpetades mööbliga. “Tuttavad-naabrid on juba läbi käidud ja et väärt asi ei satuks prügimäele, tuuakse see heast tahtest siia,” selgitab juhataja kauba ringluse põhimõtet.

Laeni kõrguvaid riidehunnikuid ja järgmist kandjat ootavaid käimakuhje äridest siiski eest ei leia, sest uuskasutuskeskus ja teise ringi poed on suveks valmistunud. “Tegutseme Pärnus kolmandat aastat ja oleme sellega arvestanud, üllatusena kaubarohkus ei tule,” selgitab Ojamets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles