Eesti jalgpallur mängis Chelsea eest!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Getter Laar.
Getter Laar. Foto: Lembit Peegel

Eesti naiste jalgpallikoondise väravavaht Getter Laar (21) ja noormängija Saron Läänmäe (14) osalevad maailmakuulsa Inglismaa klubi Londoni Chelsea treeningutel, et koguda väärtuslikke kogemusi.

Laar ja Läänmäe liitusid Inglise naiste superliigas osaleva Chelsea treeningutega pühapäeval. Esmalt noorteakadeemia juhendajaga koos harjutanud Laaril avanes teisipäeval ainulaadne võimalus joosta Chelsea väravavahina väljakule treeningmängus Watfordi vastu.

Chelsea jäi küll 0:1 taha, kui Inglismaa koondise ja klubi kapteni Casey Stoney peasöötu püüdes Laar libastus ning palli enda selja taha lasi. Poolaja lõpus viigistati ning teisel kolmveerandtunnil näidati märksa paremat mängu, mis tõi ka võidu.

«Meil oli Chelsea treeneriga kokkulepe, et Laarile antakse mänguaega, ent juhuste kokkulangemise tulemusena pääses ta hoopis algkoosseisu,» lausus Eesti koondise juhendaja Keith Boanas. «Teisel poolajal Laari väravale erilist ohtu ei olnud, välja arvatud kauge kaarpall, mille ta oskuslikult üle lati suunas.»

Läänmäe tegi esimese trenni koos Chelsea noorteakadeemia 16-19aastaste tüdrukute võistkonnaga, neljapäeval osalevad mõlemad eestlannad esindusvõistkonna harjutuskorral. Koju naastakse laupäeval.

Treeningud organiseeris Eesti koondise peatreener Boanas, kelle abiks Charlton Athleticu naiskonda tüürides oli praegune Chelsea loots Matt Beard.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles