Kevin Saar kihutas EMi etapil mehiselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu motoklubi tulevikulootus Kevin Saar kihutab Euroopa meistrivõistlustel täismeestega võidu.
Pärnu motoklubi tulevikulootus Kevin Saar kihutab Euroopa meistrivõistlustel täismeestega võidu. Foto: Rauno Kais

Pärnu motosportlane Kevin Saar sai Lätis Stelpe krossirajal quadracer`ite Euroopa meistrivõistluste etapil esimeses sõidus kolmanda koha, paraku pidi ta teise sõidu tehniliste probleemide tõttu katki jätma.

Lausvihma tõttu kujunes võidusõit loteriiks ja mudaralliks. Suur sadu hakkas sportlasi nöökima juba päev enne võistlust, samuti sõideti kvalifikatsioon paduvihmas.

Ajasõidus sai 16aastane Saar parima eestlasena kolmanda tulemuse. "Leidsin rajal ühe kuiva soone ja sain kohe hoo üles," rääkis noor motomees. "Oma parimal ringil sōitsin ühes kohas päris suure hooga üle valli. Läksin uuesti proovima, kuid algul kogutud muda oli gaasitrossile liiga teinud ja gaasi keerates jäi see peale. Pidin siis kümme minutit enne kvalifikatsiooni lõppu kiivri peast võtma ja konkurentide sõitu pealt vaatama."

Esimeses võistlussõidus pidi Saar tunnistama vaid lätlase Edgars Mengelise ja hollandlase Mike van Grinsveni paremust. Martin Filatov sai üheksanda koha, Priit Järvloo oli 13., Rene Tarend 24. ja Kaspar Kangur 26..

Teine sõit kujunes mudaralliks, kus peale Saare tuli paljudel sportlastel sõit katki jätta. EM-sarja liider Mengelist tabas ebaõnn lausa liidrikohal.

Sõidu võitis Adrian Mangieu (Prantsusmaa), talle järgnesid hollandlane Marc de Vries ja Filatov.

Kahe sõidu kokkuvõttes kogus Filatov Eesti parimana kolmanda koha punktid, Saar oli 13., Järvloo 20., Kangur 26. ja Tarend 29.

Enne järgmisel nädalavahetusel Kiviõlis toimuvat viimast EM-etappi on Saar kaheksandal kohal, meistrivõistlusi juhib Mangieu Mengelise ja van Grinsveni ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles