Šveitsi abiga kerkib Väätsale energiasäästlik eakatekodu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakate jõulupidu
Eakate jõulupidu Foto: Vello Jaska

Mõne aasta pärast asub Väätsal äsja uuenduskuuri läbinud mõisapargist teisel pool teed 20 korteriga eakatekodu. Vähese energiakuluga hoone ehitamist toetab Eesti-Šveitsi koostööprogramm.

Detsembri lõpul allkirjastas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts käskkirja, et toetada viit kohaliku omavalitsuse projekti madalenergiamaja kriteeriumidele vastava avaliku hoone rajamiseks või uuendamiseks.


Toetuse saajate seas on ka üks Järvamaa projekt: energiatõhusa eakatekodu rajamine Väätsa valda.
Uus madalenergiamaja kerkib mõisamajast teisele poole teed, kinnistule Türi tee 1. Väätsa vallavanem Jarno Laur selgitas, et eakatemaja tuleb pansionaadi tüüpi ehk on toetatud eluasemeteenusega sotsiaalmaja. «Eakad saavad oma käsutusse 20 ühetoalist privaatset korterit koos ühisruumide ja tugiteenustega: hooldus- ja meditsiiniteenused, toitlustamine,» täpsustas ta.

TEAVE
Eesti-Šveitsi koostööprogrammist toetatakse viit objekti kokku umbes 80 miljoni krooniga (5,1mln eurot), kolm projekti näevad ette uue hoone rajamist ja kahe hoone ümberehitust.
Kohalikele omavalitsustele mõeldud taotlusvooru esitas taotluse 40 omavalitsust, 30 neist on praeguse hoone ümberehituseks.
Järvamaa omavalitsused osalesid kõige aktiivsemalt ja esitasid viis taotlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles