Alfa-võistlus andis mitu rekordit

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Pajusalu.
Kaisa Pajusalu. Foto: PP

Ergomeetrisõudmise võistlus “Alfa 2011” Tallinnas andis põhiklasside võidud pärnulastele Kaisa Pajusalule ja Tõnu Endreksonile, aga ka mitu rekordit.

Märkimisväärne on esmakordselt üle 500 tõusnud osavõtjate arv, seega on “Alfa” nii Euroopa kui maailma üks suuremaid ergomeetrisõudmise võistlusi. Rekord tehti ka naiste kergekaalus, kus tartlanna Sille Vaiksaare aeg 3.35,1 tuhandes meetris purustas 1998. aastast püsinud tippmargi.

Endreksonil oli meeste finaalis raskusi noore lätlase Dairis Adamaitisega, kes veel paarsada meetrit enne lõpujoont jäi maha vaid paari meetriga.

Kolmas koht kuulus Allar Rajale, järgmise eestlasena oli Kaspar Taimsoo viies. Pärnakatest oli Sten Villmann kaheksas, Artur Maier kümnes ja Andrei Jämsä 11.

Naiste sõidus oli Kaisa Pajusalu võit ülekaalukas, teise koha sai suusamees Kein Einaste noorem õde Keret, Eglit Võsu oli kuues.

B-klassi noormeestest said Andreas Lünekund ja Daniel Liik kaksikvõidu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles