Loos soosis Rios Eesti neljapaati (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Jämsä (vasakult), Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo Rio olümpiakülas.
Andrei Jämsä (vasakult), Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo Rio olümpiakülas. Foto: Tairo Lutter

Samal ajal kui Eesti paarisaerulise neljapaadi liikmed Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo selgitasid Rios ajakirjanikele enda praegust seisu ja edasisi võimalusi, siis tormas paatkonna juhendaja Matti Killing laupäevaste eelsõitude loosimisele. «Loodetavasti läheb hästi. Õnne peab olema,» sõnas Killing olümpiakülast lahkudes.

Nagu tulemused näitavad, siis eestlased võivad olla loosiga rahul. Eesti neljapaat sõidab laupäeval esimeses vahesõidus, kus vastamisi minnakse Londoni olümpiavõitja Saksamaaga ning Ukraina, Kanada ja Uus-Meremaaga.

Teise poolfinaali moodustavad tänavuse hooaja valitseja Austraalia, alati tugev Suurbritannia, tänavu head hoogu näidanud Šveits, EM-hõbe Leedu ning ka Poola.

Mõlemast eelsõidust pääsevad kaks paremat paatkonda otse 10. augustil peetavasse finaali. Mõlema sõidu kolm kehvemat jätkavad 8. augustil vahesõidus. Vahesõidu kaks paremat pääsevad omakorda samuti A-finaali. Vahesõidu neli kehvemat heitlevad 10. augustil B-finaalis.

Eelsõitude koosseise vaadates on seega eestlastel hea võimalus murda end otse järgmise nädala kolmapäeval peetavasse finaali. Kui Saksamaa on alati tugev, siis Ukraina ei ole viimasel ajal kõige võimsam olnud. Kanada ja Uus-Meremaa ei taganud eelmisel aastal MMi kaudu endale OM-pääset ja Riosse jõuti alles tänavu Luzerni lisaregati kaudu. Seejuures jõudis Uus-Meremaa olümpiale alles pärast venelaste diskvalifitseerimist dopingu tarvitamise tõttu.

Eesti neljapaat on viimastel võistlustel alustanud enamasti ikkagi tagasihoidlikult ja eelsõidus ei ole kõige paremat minekut näidatud. Seejärel on mindud aga aina paremasse vormi. Täna tunnistati, et kindlasti minnakse eelsõidus endast välja pigistama maksimumi ning emotsionaalselt oleks vaja alustada võistlust hea sõiduga.

Laupäevaste eelsõitude koosseisud:

Esimene eelsõit: Saksamaa, Ukraina, Eesti, Kanada, Uus-Meremaa

Teine eelsõit: Suurbritannia, Šveits, Poola, Leedu, Austraalia

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles