Uljus põhjustab lastel luumurde

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Batuudil hüppav laps. Foto on illustreeriv.
Batuudil hüppav laps. Foto on illustreeriv. Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Kuigi võiks arvata, et rattaga, batuudil või niisama komistades vigastavad lapsed end suvel märksa rohkem kui ülejäänud ajal, teevad rüblikud endale viga aasta ringi. Tihti aitaks õnnetusi vältida reeglitest kinnipidamine ja täiskasvanute valvsus.

Pärnulanna Katrini tütre suvi on möödunud kipsis jalaga, sest juuni algul juhtus piigaga batuudiõnnetus. “Tüdrukud pidasid Pärnu batuudikeskuses sünnipäevapidu ja põrkasid rahulikult. Siis tulid suuremad poisid ja hüppasid samale batuudile, seepeale tüdrukud lendasid eri kaarde,” meenutas ema. Nii maanduski tüdruk viltuse jala peale ja murdis hüppeliigese.

“Kindlasti pole see batuudikeskuse süü. Poisid lihtsalt ei jälginud reegleid,” nentis lapsevanem. Nimelt on batuudikeskuses UP õnnetuste vältimiseks keelatud mitmel inimesel korraga hüpata samal võrgul. Seda reeglit lapsed tihti ei järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles