Galerii: Reformierakonna suvepäevad Pärnumaal (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reformierakond peab sel nädalavahetusel Pärnumaal Lepaninal oma suvepäevi.

Erakonnakaaslastele esines peaminister Taavi Rõivas, kes esitas oma nägemuse uuest poliitikahooajast.

Rõivase sõnul on algava poliitikahooaja olulisemad teemad Eesti julgeoleku tagamine, haldusreformi edukas elluviimine ja Euroopa Liidu eesistumiseks valmistumine.

«Suurbritannia otsus Euroopa Liidust lahkuda tekitas olukorra, kus Eesti 2018. aasta esimesse poolaastasse planeeritud Euroopa Liidu eesistumine tuleb viia läbi pool aastat varem ehk 2017. aasta teises pooles,» ütles Rõivas laupäeval. Rõivase sõnul on Euroopa Liidu eesistumise edukas läbiviimine auasi, sest vähem kui aasta pärast on Eestil pooleks aastaks vastutus kogu Euroopa Liidu tuleviku eest.

«Kuigi samasse perioodi jäävad kohalikud valimised, peame sel ajal suutma üle olla sisepoliitilistest vaidlustest ja keskenduma ühiselt sellele, et Euroopa Liit liiguks Eestile meelepärases suunas,» lausus Rõivas. «Ootan kõikidelt valitsuse liikmetelt ja riigiametnikelt täielikku pühendumust Eesti eesistumise õnnestumiseks.»

«Eesti idapiiri väljaehitamise rahastamine ja Varssavi tippkohtumisel saavutatud ajaloolised otsused liitlaste kohalolu suurendamiseks on suured sammud edasi Eesti julgeoleku kindlustamisel,» ütles Rõivas teistest eesmärkidest rääkides. «Samas, teha on veel palju, sealhulgas vajab liitlaste kohaloleku suurendamine ka olulisi investeeringuid riigieelarvest ning vahendeid tuleb leida ka sisejulgeoleku valdkonnale, et kõikvõimalike ohtudega toime tulla.»

Rõivas märkis, et üle kogu Eesti on suure hooga käima läinud omavalitsuste ühinemiskõnelused. «Valitsuse ülesanne on viia haldusreform koos kohalike liidritega edukalt lõpule, selleks et kõik inimesed saaksid kvaliteetseid avalikke teenuseid,» ütles Rõivas.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles