Sõudjate lähedased ootavad ärevalt head tulemust

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Raja ja Kerstin Raja kodus.
Allar Raja ja Kerstin Raja kodus. Foto: Tanel Pihelgas

Enne tänast sõudmise paarisaeruliste neljapaatide finaalsõitu Rio de Janeiro olümpial on sõudjate lähedased ootusärevuses ja loodavad, et sealsest kehvast ilmast hoolimata sõit toimub.

"Natuke hirmus on vaadata, aga peab ikka vaatama," ütles Kaspar Taimsoo elukaaslane Kairi Lentsius. "Kui tema julgeb sõita, julgen mina vaadata. Uudishimu on ju ka ja tahaks kaasa elada. Tulla võib kõikem aga lootma peab parimat."

Lentsiuse kinnitusel vaatab ta sõitu töö juures ja selleks on kontoris broneeritud koosolekute ruum. "Vaatame projektoriga seinalt," lausus ta.

Lentsius suhtles eile Taimsooga ja tema sõnade järgi on sõudjate suurim soov, et sõit toimuks ega lükkuks edasi.

Allar Raja abikaasa Kerstin Raja märkis, et ei teagi veel, kus sõitu vaatab.

"Pean Tallinna sõitma. Et sõidu algusaeg võib sealse ilma tõttu nihkuda, ei oskagi öelda, kus vaatan," tähendas Raja. "Ilmselt kuskil parklas telefonist. Ehk on isegi hea, et ei pea kodus teleri ees istuma ja ootama."

Rajagi kinnitas, et ärevus on suur. "Loodame, et kõik läheb hästi," lausus ta.

Raja teadis, et mehed tahavad finaali täna sõuda. "Nad on puhanud, kärsitud ja tahavad lammutada," sõnas ta.

Allar Raja vend ja treeningukaaslane Aigar Raja lausus, et võib-olla vaatab sõitu koos isaga kodus, võib-olla telefonist. "Täna on rattakolmapäev ja seal on start kindlal ajal," põhjendas ta. "Ootusärevus on suur. Arvestades nende poolfinaalis välja sõidetud aega, on medal reaalne."

Aigar Raja arvates on sõudjate suur pluss, et Brasiilia ilm meenutab Eesti oma. "Rasked olud peaksid neile sobima," märkis ta. "Peaasi, et suurt apsu ei tule, aga kogemusi meestel ju on. Ehk nad üle ei mõtle."

Aigar oli Allariga viimati kontaktis pärast laupäevast poolfinaali sõitu.

"Sõudmisest rääkisime vähe, peamiselt elasime kaasa Tanel Kangerti ja Rein Taaramäe võistlusele," meenutas Aigar. "Tema sõitis samal ajal tagasi olümpialinnakusse ja andsin talle jooksvalt infot."

Kas võistlus algab nagu plaanitud kell 16.22 või aeg nihkub, selgub kella 13.30 paiku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles