Politsei tabas Weekend Festivalil üle 70 narkojoobes inimese

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei oli Weekend Festivalil kohal tavapärasest suuremate jõududega.
Politsei oli Weekend Festivalil kohal tavapärasest suuremate jõududega. Foto: Ardi Truija/Pärnu Postimees

Politsei tabas möödunud nädala lõpus Pärnus toimunud Weekend Festivali ajal üle 70 narkojoobes inimese ning alustas kolme narkokuriteo uurimiseks kriminaalmenetlust.

Kõik Weekend Festivali ajal registreeritud narkokuriteod puudutavad suure koguse narkootilise aine omamist, ütles Pärnu politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Üllar Kütt Postimehele.

Narkootilise aine tarvitamisega seotud väärteomenetlusi alustas politsei 71, neist 11 juhtumit on seotuid puudutab alaealisi. Möödunud aastal alustati menetlusi tarvitamisega seoses 18.

Konfiskeeritud narkootiliste ainete seas andsid kiirtestide põhjal tooni kesknärvisüsteemi stimulaatorid. See, mis ainetega tegemist oli ja milliseks kujunevad kogused, selgitab välja ekspertiis.

«Meie jaoks on oluline, et turvaettevõte ja korraldajad tegid politseiga head koostööd narkootikumidega seotud rikkumiste tuvastamiseks. Narkootikumidega seotud rikkumiste osas valitses üksmeelne nulltolerants. Lisaks sellele eemaldas korraldaja festivalialalt ühe kaupleja, kelle telgist leidis politsei kontrolli käigus viiteid sellele, et seal on olnud narkootikume,» rääkis Kütt.

Kokku registreeris politsei Weekend Festivali ajal Pärnus 21 kuritegu, millest 15 pandi toime tänavatel. 12 kuritegu seostab politsei otseselt Weekend Festivali külastajatega.

Festivali ajal pandi toime üks seksuaalne rünnak

21 kuriteo seas on üks menetlus, mis puudutab koos pidutsenud kahe inimese vahel toimunud seksuaalset rünnakut. «Selle juhtumi asjaolud on veel täpsustamisel, aga teame seda, et suguakti aset ei leidnud,» rääkis Kütt.

Festivali pääsla juures pandi toime üks röövimine, mille käigus võeti ohvrilt vägivalda kasutades mobiiltelefon ja raha.

Kahe juhtumi uurimiseks on politsei alustanud kriminaalmenetlust avaliku korra raske rikkumise paragrahvi järgi. Mõlemad juhtumid on seotud festivalikülastajate omavahelise vägivallatsemisega.

Ujuma läinud Läti neiu jäi ilma kõigist oma asjadest

Üheksa kriminaalmenetlust on seotud vargustega, millest kaks pandi toime festivalalalt või telklast. «Nende seas on juhtum, kus Läti neiu läks ujuma ja kaldalt varastati kõik tema isiklikud asjad. Eelmise aasta kogemustest teame, et varguste arv ilmselt suureneb hiljem tehtud avalduste põhjal lähinädalatel,» selgitas Kütt.

Politsei peab märkimisväärseks seda, et vägivallakuritegude osas oli olukord festivali ajal rahulik, kuigi linnas oli kordades rohkem rahvast, kui tavalistel nädalalõppudel suvises Pärnus.

Kinnipeetud inimeste arv suurenes võrreldes möödunud aastaga

Möödunud aastaga võrreldes suurenes politseijaoskonda toimetatud inimeste arv, mis oli sellel aastal 239 ja neist 99 alaealised. Möödunud aastal toimetati jaoskonda 162 inimest, kellest 59 olid alaealised. «Seda võib seostada ka turvaettevõtte parema tööga, kes festivalialalt rikkumistelt tabatud alaealised politseile üle andis,»  tõdes Kütt.

Weekend Festivaliga seoses on politseil praegu menetluses 156 väärtegu, neist 96 puudutavad alaealisi.

«Need numbrid võivad lähiajal veel muutuda, sest töö materjalidega alles käib. Kõige rohkem ehk 84 juhtumit puudutavad hetkel alaealiste poolt alkoholi tarvitamist, kaks menetlust on alustatud seoses tubakatoodete tarvitamisega,» selgitas Kütt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles