Fotod: Pärnus müüakse 1,1 miljoni euroga stiilset funkvillat

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnus pandi müüki üks legendaarsetest funkvilladest. 1935. aastal arhitekt Ilmar Laasi projekteeritud hoones on üldpinda on kokku 284,1 ruutmeetrit ja see sai mullu originaalkujul rekonstrueeritud.

Foto: KV.EE

1935. aastal arhitekt Ilmar Laasi projekteeritud nn Pärnu supelfunktsionalismi näide, mis omab Pärnu kuurortala arhitektuurses üldilmes kandvat rolli. Elamu juurde kuuluvad 1936. aastal valminud eluruumiga kõrvalhoone ja aed koos piiretega (betoon ja võrkaed).

Foto: KV.EE

Kultuurimälestisena arvel oleva ehitise kohta öeldakse registris, et Kuuse 2 võib liigitada Pärnu supelfunktsionalismi hulka. Hoone on tänu oma vähem väljapeetud asendile linnaruumis ja tagasihoidlikumale vormikeelele seni märkamatuks jäänud. 1930. aastate jõuka keskklassi üheks staatuse näitajaks oli suveelamine Pärnus. Samaks otstarbeks on kavandatud seegi hoone. Kuigi kavandatud eelkõige suvel kasutamiseks, saab seal elada ka talvel. Silma torkab, et arhitektilt ei tellitud ainult maja joonist, vaid ka ridamisi interjööridetaile. Ühtses võtmes lahendatud eksterjöör ja interjöör on valdavalt säilinud tänapäevani.

Foto: KV.EE

Esimesele korrusele on projekteeritud kolm eraldi ilmakaares paiknevat sissekäiku, kolm tuulekoda, trepihall, saal, köök, väljaulatuva osaga elutuba, kaminatuba, kaks tuba, vannituba, tualett, panipaik ja terrass.

Foto: KV.EE

Teisele korrusele on projekteeritud trepihall, saal, köök, neli tuba, duširuum, tualett, panipaik ja rõdu. Hoones asuvad viimistletud keldrikorrus ja pööning.

Foto: KV.EE

Kõrgete lagedega kõrvalhoones on pinda 84,2 ruutmeetrit.

Vaata lähemalt müügikuulutusest portaalis kv.ee!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles