Olga Jämsä: see medal tuli sada protsenti teenitult

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Jämsä ja Olga Jämsä tänavusel vabariigi aastapäeva vastuvõtul.
Andrei Jämsä ja Olga Jämsä tänavusel vabariigi aastapäeva vastuvõtul. Foto: Erlend Štaub

Sõudmise pronksimeeskonna liikme Andrei Jämsä abikaasa Olga Jämsä ütles, et Eesti neljapaadi mehed läksid Riosse medali järele ja tegutsesid selle nimel väga eesmärgipäraselt.

«Ma ei suuda kirjeldada, kui õnnelik ma olen!» oli Olga Jämsä esimene emotsioon pärast võistluse lõppu. «Ma olin oma mehes sada protsenti kindel, kuid sellised võistlused on alati ennustamatud – kõik valmistuvad, kõik on väga tugevad, ja midagi ette näha on võimatu.»

Neljapaadi meeste tegemistele pidevalt kaasa elanud Olga Jämsä ütles, et pronksmedal tuli teenitult: «Muidugi on selle saavutamiseks kogu aeg vaja moraalset tuge. Andrei on selles mõttes tubli – ta tegeleb sõudmisega juba 20 aastat ja sõitis sellele olümpiale medali järele. Öeldakse, et kõige tähtsam on osalemine, kuid mitte meie puhul. Meie sportlased treenisid väga palju ja liikusid medali poole väga eesmärgipäraselt. See olümpiamedal oli ainus medal, mida Andreil ei olnud. Hea, et kõik lahenes meie kasuks.»

Kuna sõudjate treeningud on väga pikad, siis iga kord, kui Andrei Jämsä koju naaseb, valmistab abikaasa talle üllatuse. Nii teeb naine ka seekord, aga mis üllatuseks on, jätab ta enda teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles