Ilm muutub nädala lõpus taas selgemaks ja suvisemaks

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed Pärnu rannas suve nautimas.
Inimesed Pärnu rannas suve nautimas. Foto: Ants Liigus

Ehkki reedeks madalrõhuala tasapisi nõrgeneb, siis ei saa ilmateenistus täiesti sademeteta nädalavahetust praegu veel lubada. Võrreldes viimaste päevadega on ilm aga tunduvalt ilusam – temperatuur on kõrgem ja päike paistab.

Ilmateenistuse valvesünoptiku kinnitusel on kõige ilusam ilm tõenäoliselt pühapäeval, mil saju tõenäosus on väga väike. Päike paistab ja õhutemperatuur on kõrgem. Reedel sajab vaid kohati, laupäeval on hoovihmavõimalus veidi suurem.

Ilmateenistuse nädalaprognoosi kohaselt eemaldub neljapäeval madalrõhkkond Läänemerele, kuid selle kirdeserv katab veel Eesti. Paljudes kohtades sajab jätkuvalt hoovihma, õhtul võib idapoolsetes maakondades kohati sadu tugev olla, üksikud äikesed pole ka välistatud. Puhub mõõdukas, rannikul tugev ida- ja kagutuul, puhanguid on 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 15, päeval 16 kuni 20 kraadi.

Reedeks (19.08.) madalrõhuala tasapisi nõrgeneb. Öö hakul sajab hoovihma laialdaselt. Pärast keskööd pilvisus järk-järgult hõreneb ja sadu lakkab. Päeval on üksikuid sajuhooge ning seda eelkõige Lääne-Eestis, väiksem on võimalus idapoolsetes maakondades. Lõuna- ja kagutuule puhanguid on saartel kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 15, päeval 18 kuni 22 kraadi.

Laupäeval (20.08.) suureneb Venemaal tugevneva kõrgrõhkkonna mõju. Öö on valdavalt sajuta, vaid Liivi lahe ja Väinamere kohal võib rünksajupilvi areneda. Päeval tuleb aga mandril arvestada hoovihmaga (saju võimalus 50, kohati kuni 75 protsenti). Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 15, päeval 19 kuni 23 kraadi.

Pühapäeva (21.08.) öö on kõrgrõhkkonna mõjuväljas enamasti sajuta. Päeval jõuab Taani kohale madalrõhuala ja selle idaserv laieneb üle Läänemere. Vihmapilved lähenevad pärastlõunal saartele ja liiguvad õhtul mandrile. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 16, päeval 20 kuni 25 kraadi.

Esmaspäeval (22.08.) läheneb lääne poolt jahedam ja niiskem õhumass, millele on Eesti kohal vastas lõunavoolus lisanduv soe. Kahe erineva õhumasi kokkupuutealal sajab meil hoovihma ja on äikest. Tuul puhub lõunakaarest ja on tänastel andmetel nõrk, küll aga võivad äikesepilve alused tuuleiilid tugevad olla. Õhutemperatuur on öösel 12 kuni 17, päeval 17 kuni 21, Ida-Eestis võib tõusta 25 kraadi ümbrusse.

Teisipäeval (23.08.) jääme kõrgrõhuala ja madalrõhuala piirialale. Öösel sajab mitmel pool hoovihma, päeval on saju võimalus suurem Ida-Eestis. Tuul on mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel 11 kuni 16, päeval 18 kuni 21 kraadi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles