Fosti ja Nurme tahavad eestlaste olümpiale ilusa punkti panna

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiidrek Nurme ja Roman Fosti Rio olümpiakülas.
Tiidrek Nurme ja Roman Fosti Rio olümpiakülas. Foto: Tairo Lutter

Roman Fosti ja Tiidrek Nurme alustavad pühapäeva hommikul Rio olümpiamängudel meeste maratonijooksu. «Meie teha on olümpiale ilus punkt panna ja anname endast parima. Esimest numbrit me siin Tiidrekuga ei mängi, aga kui suudame oma jooksu leida, siis võiks eelmise aasta Pekingi MMi või Zürichi EMi tulemuse joosta,» sõnas Fosti, kes Pekingis sai 20. koha ja Zürichis isikukku rekordit joostes 18.

Kõige tähtsamaks peab Fosti õige grupi ja jooksutempo leidmist. «Kui tavaliselt öeldakse, et maraton algab 35. kilomeetrist, siis siin algab see ilmselt varem, pakun, et umbes 28. pealt. Sinnani peaks olema mõnus trennitempo, et siis jõuaks veel juurde panna. Kokkuvõttes tuleb mehe eest väljas olla,» lisas Fosti, kes näitas Eesti ajakirjanikele sõprade ja pere poolt kaasa pandud raamatukest. «See võttis ikka silma märjaks,» tunnistas jooksja ja avaldas suurt tänu oma endistele treeneritele, perele ja toetajatele.

Roman Fosti saab pere poolt kaasa antud raamatust jõudu juurde. Foto: Tairo Lutter
Roman Fosti saab pere poolt kaasa antud raamatust jõudu juurde. Foto: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tiidrek Nurme sõnul on ta realist ja medalimõtteid ei mõlguta. «Eesmärk on joosta targalt ja keskendunult, see on tarkade meeste jooks,» viitas Nurme kuumusele ja väga kõrgele õhuniiskuse protsendile.

«Eesmärgid ja unistused on erinevad asjad, unistuseks on lõpetada 20 seas ja joosta isiklik rekord,» lisas Nurme. «Olen rahul, kui suudan endast kõik anda. Minu teada olen ajaloos kolmas mees, kes olümpial osalenud nii 1500 meetri jooksus kui maratonis. See ole ka omamoodi ime,» leidis sportlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles