Kolm Pärnumaa väikesadamat kandideerib preemiale

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaalt valiti konkursil nominentide hulka Häädemeeste vallas asuv Jaagupi sadam, Kihnu vallast Suaru sadam ja Pärnu jahtklubi (pildil).
Pärnumaalt valiti konkursil nominentide hulka Häädemeeste vallas asuv Jaagupi sadam, Kihnu vallast Suaru sadam ja Pärnu jahtklubi (pildil). Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Merekultuuriaasta 2016 ja riigihalduse minister Arto Aas kuulutasid kevadel välja konkursi väikesadamate arengu ning kogukondliku tegevuse tunnustamiseks, et tõsta esile Eesti rannakülade ja saarte rolli väikesadamate arendamisel. Pärnumaalt kandideerib 14 nominendi seas kolmele 3000eurosele preemiale kolm sadamat.

Pärnumaalt valiti konkursil nominentide hulka Häädemeeste vallas asuv Jaagupi sadam, Kihnu vallast Suaru sadam ja Pärnu jahtklubi.

Preemiatele kandideerivad veel Narva noorte meremeeste klubi ja Narva sadam, Purtse jahisadam, Kaberneeme sadam, Kelvingi paadisadam, Dirhami sadam, Topu väikesadam, Puise väikesadam, Orjaku sadam, Karala külaelu arendamise selts ja Roopa sadam, Salme jõesadam, Lõmala sadam, Lodja sadam ja Soela sadam.

Sellest nädalast asub hindamiskomisjon konkursile laekunud avaldusi läbi vaatama. Tulemused tehakse teatavaks ja preemiaraha antakse üle septembri lõpus.  

Hindamiskomisjoni kuuluvad rahandusministeeriumi riigihalduse ministri nõunik Madis Timpson, rahandusministeeriumi regionaalpoliitika talituse osakonna juhataja Kaire Ööbik, merekultuuriaasta algataja Urve Tiidus ja Eesti väikesadamate arenduskeskuse juhatuse liige Kati Kukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles