Õpilased löövad kaasa teadusvideote konkursil

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uulu põhikooli ja Pärnu Vene gümnaasiumi õpilaste videod on väljas veebilehel www.novaator.ee.
Uulu põhikooli ja Pärnu Vene gümnaasiumi õpilaste videod on väljas veebilehel www.novaator.ee. Foto: Urmas Luik

Tartu ülikooli teadusvideote konkursile laekus 57 tööd, mille seas on Uulu põhikooli ja Pärnu Vene gümnaasiumi õpilaste tehtud videod.

Võistlusele lähetatud töödest 43 on teinud kooliõpilased, kelle hulgas olid esindatud pea kõik vanuserühmad algkooliõpilastest abiturientideni. Tudengid saatsid konkursile 14 teadusvideot.

TÜ tehnoloogiainstituudi direktor Erik Puura märkis, et videosid vaadates ilmneb selgesti, mismoodi enamikule noortest seostub teadus praktiliste, igapäevaelus hõlpsalt kasutatavate asjadega.

“See paneb mõtlema, kas meie koolides antav teadusharidus pole liialt teoreetiline ega raskesti hoomatav. Siin on selge mõttekoht: kuidas tekitada noortes huvi teaduse ja ettevõtluse vastu laiemalt,” ütles Puu-ra.

TÜ teaduse populariseerimise peaspetsialisti Aitel Käpa sõnutsi oli konkursist osavõtt aktiivne ja tööde tase üllatavalt hea. “Lapsed ja noored oskavad endale kättesaadava suhteliselt lihtsa tehnoloogia abil väga nutikaid lahendusi välja mõelda,” tõdes ta.

Videoid hakkab hindama teadlastest ja ajakirjanikest þürii, kes oma otsuse teatab 11. veebruaril ETV saates “Terevisioon”. 7.-11- veebruarini näitab “Terevisioon” konkursi paremaid palu.

Kõiki laekunud klippe näeb TÜ teadusuudiste portaali Novaator videolehelt.

Publiku lemmiku hääletus kestab 4. veebruarini.

TÜ kuulutas noorte teadusvideote konkursi välja möödunud aasta oktoobris kahes kategoorias. Neist esimene oli mõeldud üldharidus- ja kutsekoolide õpilastele teemal “Kuidas teadus aitab mind igapäevases elus?”. Teine kategooria oli aga tudengitele ja kandis pealkirja “Minu esimene teaduslik saavutus”.

Mõlema kategooria peaauhind on 1000 eurot. Teise koha väärtus on 500 ja kolmandal 250 eurot. Peale selle selgitatakse üldine publiku lemmik, kes pälvib 250 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles