Fortum avas pidulikult oma jaama

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fortum Termesti Pärnu elektrijaama avasid juhatuse esimees Margo Külaots (vasakult), kontserni Fortum Heat divisjonijuht Per Langer ning Fortum Heati juht Baltimaades Jaakko Vähä-Pikkiö.
Fortum Termesti Pärnu elektrijaama avasid juhatuse esimees Margo Külaots (vasakult), kontserni Fortum Heat divisjonijuht Per Langer ning Fortum Heati juht Baltimaades Jaakko Vähä-Pikkiö. Foto: Ants Liigus

Reedel avati pidulikult Fortum Termesti Pärnu elektrijaam, mis juba läinud jõuludest saadik elektrit ja soojusenergiat toodab, kuid nüüd, pärast tseremoniaalset lindilõikamist ilma Soome kogenud spetsialistide õpetussõnade ja järelevaatuseta hakkama saab.

Avamispäevaks olid Pärnusse külla sõitnud aktsiaseltsi Fortum Termest juhatuse esimees Margo Külaots, kontserni Fortum Heat divisjonijuht Per Langer ning Fortum Heati juht Bal-timaades Jaakko Vähä-Pikkiö.

Fortum on Põhjamaade ja Läänemere piirkonna suurim elektrit ja soojusenergiat tootev ja müüv ettevõte.

Fortum Termesti Eesti haru loodi 1991. aastal ja see on For-tum Power and Heat Oy tütarfirma. Pärnu elektrijaama ehituseks kulus 80 miljonit eurot. Raha investeeris Fortumi kontsern.

Pärnu jaam on kolmas For-tumi ehitatud koostootmisjaam Eestis Luunja ja Väo elektrijaama kõrval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles