Mõni maakool otsib õpetajaid tikutulega

Teele Talve
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassiõpetaja Kati Rahuoja eelistab linnakärale väikeasula rahulikku elutempot.
Klassiõpetaja Kati Rahuoja eelistab linnakärale väikeasula rahulikku elutempot. Foto: Gertrud Alatare

Kuigi õppeaasta algus on käega katsuda, otsib mõni kool alles õpetajaid. “Maakooli õpetajate leidmine on suur probleem,” tunnistab Tõstamaa kooli direktor Toomas Mitt.

Pärnu maavalitsuse haridus- ja kultuuritalituse juhataja Hede Martšenkovi andmeil on täiskohaga õpetaja puudu praegu ühes koolidest, neli õppeasutust aga ootab osalise koormusega pedagooge.

Tõstamaa koolijuhile Mitile pole probleem võõras: nimelt on tema kool see, mis endiselt täiskohaga vene keele õpetajat otsib. Ja kuigi sobiva kandidaadi järele on vaadatud kogu suve, ei ole siiani leidunud ühtegi tahtjat. “Peaks olema ikka nii, et kui välja pakutakse vaba ametikoht, on sellele viis–kuus kandidaati, kelle seast saad valida parima. Mitte nii, et pole kedagi,” räägib direktor ja lisab, et üleüldse on maakoolidesse õpetajate leidmine suur probleem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles