Välijõusaale tasub proovida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rööbaspuudel saab treenida kogu keha. Ennekõike kõhu- ja eesmisi reielihaseid, kuid koormust saavad ka käed ja selg.
Rööbaspuudel saab treenida kogu keha. Ennekõike kõhu- ja eesmisi reielihaseid, kuid koormust saavad ka käed ja selg. Foto: Gertrud Alatare

Pärnus on kaks välijõusaali, kus treeninguseadmeid on enam kui kesklinnas. Mida aga nende palkide, kangide ja rööbaspuudega ette võtta? Harjutusi algajatele näitab ette Pärnu Street Workouti eestvedaja Voldemar Dmitrenko. “Kui tahtmine on suur, saab ka kahe rööbaspuuga kõiksugu harjutusi teha, peamine, et vabas õhus,” märkis 21aastane Voldemar.

Pärnus on selles kõige paremad võimalused Mai kergliiklustee ääres, kuid väga hea koht on Dmitrenko ütlust mööda ka Sindi välijõusaalis. “Muidugi võiks neid rohkem olla, aga juba see on väga hea, et need tehti ja neid uuendatakse,” lausus ta. “Mai välijõusaalis võiks vaid üks kolmnurkne redel lisaks olla, see on hästi mitmekülgne vahend.”

Ülejõel Jaansoni raja ääres on Dmitrenko arvates seadmeid vähevõitu. “Mina saan küll rööbaspuudel oma koormuse kätte, neil võib teha kümmet harjutust, aga mõni algaja? Tema ei oska peale lõuatõmbe midagi,” tähendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles