Vaata Postimehest, kuidas Eestile uut presidenti valitakse (16)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval, 29. augustil toimus riigikogus presidendi valimise esimene voor. Postimehe ajakirjanikud olid Toompeal kohal koos telekaameratega, et tuua teieni kandidaatide emotsioonid, arutelud poliitiliste kokkulepete teemal ja loomulikult ka hääletustulemused.

Presidendivalimiste esimese vooru tulemused

Eiki Nestor
 
40 häält
Mailis Reps
 
26 häält
Allar Jõks
 
25 häält

29. augustil kell 13.00 algavas saates vestlesid Postimehe ajakirjanikud Marian Võsumets ja Madis Vaikmaa nii parlamendi liikmete, kandidaatide kui ka nende nõuandjate ja ekspertidega. Koos püüame leida vastust mitmele põletavale küsimusele: milline Reformierakonna kahest ja väga populaarsest kandidaadist taandub? Mis saab siis kui mõlemad jõuavad valimiskokku? Kas populaarsus rahva seas on konverteeritav eduks poliitikute hulgas? Kas Keskerakond ja Reformierakond võiksid ühise kandidaadi osas kokkuleppele jõuda? Ja kas see tähendaks muutusi koalitsioonipartnerite hulgas? Kelle poolt hääletavad EKRE saadikud ja kas Vabaerakond jääb IRLi kandidaadi taha?

Esimeses voorus jäi president valimata ja uuesti kogunetakse riigipead valima 30. augustil kell 12 ja vajadusel ka kell 16. Loomulikult kannab Postimees üle ka teise ja kolmanda hääletusvooru ning vürtsitab neid asjaosaliste kommentaaride ja valimiskorra tutvustamisega.

Kuna eeldatavasti saavad erakondade läbirääkimised suurema hoo sisse alles esimese hääletusvooru järel, tuleb esmaspäeva õhtu poliitikute jaoks töine. Et varustada lugejaid kõige värskema infoga, hoiavad Postimehe ajakirjanikud silmad-kõrvad lahti. Nende uudiste leidmiseks on kõige lihtsam viis http://presidendivalimised.postimees.ee/.

Presidendivalimiste rubriiki koonduvad ka kõik kandidaatidega tehtud intervjuud, ekspertide arvamused, küsitlustulemused ja otsesaated. Loomulikult leiab sealt ka Postimehe ja Kanal 2 koostöös valminud otsesaate «Suur presidendidebatt», kus osalesid Marina Kaljurand, Siim Kallas, Mart Helme, Eiki Nestor, Mailis Reps ja Allar Jõks.

Kui presidenti riigikogus ära ei valita, hakkavad riigipead otsima valimiskogu liikmed. Tõenäoliselt saab see toimuma 24. septembril ja loomulikult teeb Postimees ka sealt otseülekande.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles