Muinsuskaitse ärgitab noori kultuuripärandit pildistama

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita velodroomi juures asuv Kochi kabel.
Pirita velodroomi juures asuv Kochi kabel. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti muinsuskaitse selts kutsub noori ajaloo- ja kultuurihuvilisi osa võtma rahvusvahelisest noorte fotovõistlusest „Euroopa kultuuripärand aastal 2011”.
 

Fotokonkursiga soovitakse ärgitada kuni 21aastasi noori oma kodukandis lahtiste silmadega ringi käima, tundma õppima kodukoha aja- ja kultuurilugu ning huviäratanud hooneid, detaile, linna- või loodusmaastikke pildistama, selgitas Helle Solnask muinsuskaitse seltsist.  

Fotod tuleb esitada hiljemalt 20. märtsiks Eesti muinsuskaitse seltsi aadressil Pikk 46, Tallinn 10133. Fotode minimaalne resolutsioon peab olema 300 dpi.  Fotosid oodatakse CD peal, lisada fotograafi nimi, vanus, kool ja elukoht ning pildistatud objekti nimi ja asukoht.

Eestist valib žürii välja kaks fotot, mis ilmuvad ühises rahvusvahelises fotokataloogis. Fotodest koostab Euroopa Nõukogu näituse, mille avamisele Strasbourgis kutsutakse kaks väljavalitud Eesti noort fotograafi.

Muinsuskaitse selts tänab fotovõistlusel osalejaid muinsuskaitsekuu avamisel 18. aprillil ning koostab Eesti fotodest omaette väljapaneku.

Ajaloost lugu pidavaid noori ühendav ettevõtmine sai alguse 1992. aastal, kui Hispaania eestvõttel hakati Euroopa muinsuskaitsepäevade raames korraldama noorte fotokonkurssi, kus õpilased pildistavad oma kodukandi ajaloo- ja kultuuripärandit. Eesti muinsuskaitse selts tutvustas fotokonkurssi Eestis esimest korda 2007. aastal.  

Mullu osales fotokonkursil 19 240 kuni 21 aasta vanust noort 59 riigist. Kokku jäädvustasid noored üle 112 000 mälestise ja ajaloolise objekti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles