Aino Siebert: Merkel külastas e-Estoniat

Aino Siebert
, Das Baltikum-Blatti toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aino Siebert
Aino Siebert Foto: PP

Kui tavaliselt ei jälgi Saksamaa ajakirjandus eriti Eesti uudiseid, siis Angela Merkeli visiit Maarjamaale 24. ja 25. augustil sai suure tähelepanu osaliseks. Juba enne Saksa valitsusjuhi lendu Tallinna käis uudis läbi ajalehtedest, raadiost ja televisioonist. Kristlike demokraatide liider soovib enne esimest korda ilma Suurbritanniata toimuvat 27 Euroopa Liidu liikmesriigi tippkohtumist septembris luua koos partneritega tugeva aluse uue Euroopa ülesehitamiseks. Merkeli eesmärk on parandada ELi löögijõudu ja tugevust.

Kuna Eesti toetab traditsiooniliselt ELi poliitikat, sai liidukantsler Tallinnas südamliku vastuvõtu osaliseks. Peaminister Taavi Rõivas tõi esile, et ajal, mil Euroopa kannatab kriiside all, vajatakse rohkem Saksamaa-näolist Euroopat. Läänemere kallastel teatakse hästi, et Eesti vajab Berliini toetust, eriti julgeoleku osas.

Saksa avalik-õiguslik telekanal ZDF kirjutas pealkirja “Merkeli külaskäik tulevikku” all, et liidukantsler alustas oma Kesk- ja Ida-Euroopa ringreisi interneti imemaal. Artiklis tuuakse esile e-valitsuse, -kooli ja -maksudeklaratsioonide eelised, toonitades, et e-residentsus, mille vastu on suur huvi Brüsseliski, võib aidata Brexiti põhjustatud probleemide lahendamisel. Praktikas tähendaks see seda, et Briti firmadel oleks elektroonilise kodakondsuse abil edaspidigi sissepääs ELi siseturule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles