Nimekirjade teema väärib arutamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Postimehes ilmunud arvamusloost (“Keelamine pole lahendus”, PP 01.09) jääb mulje, nagu oleks keegi esimesse klassi minejate nimekirjade avaldamise keelanud. Paratamatult tekkis küsimus, kes selle keelas. Kõigi klassikomplektide nimekirjade avaldamine kodulehtedel peab olema kooskõlastatud alaealise õpilase seadusliku esindajaga, täisealise õpilase puhul tema endaga.

Andmekaitse inspektsioon on andnud haridusasutustele välja “Õpilaste ja vilistlaste nimekirjade avaldamise juhendi”, milles selgitatakse isikuandmete kaitse seaduse sätteid. Juhendis on öeldud, et haridusasutus võib õpilaste nimekirja avalikustada üksnes juhul, kui selleks annavad nõusoleku kõigi nimekirjas olevate alaealiste õpilaste seaduslikud esindajad (s.o lapsevanem või eestkostja) või täisealised õpilased ise.

See, kas kodulehtedel nimekirju avaldatakse, sätestatakse kooli kodukorras. Kooli kodukorra kehtestab direktor. Kooli kodukord ja selle muudatused esitatakse enne kehtestamist arvamuse andmiseks kooli hoolekogule ja õpilasesindusele. Seega saavad lapsevanemad oma seisukohta avaldada kooli hoolekogu kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles