Ristsõnade lahendamise meistrivõistlusi valitsesid naised

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eve Jaanson sai tänavustel ristsõnade lahendamise Eesti meistrivõistlustel teise koha. Kuus aastat tagasi õnnestus pärnakal saada sel võistlusel ka esikoht.
Eve Jaanson sai tänavustel ristsõnade lahendamise Eesti meistrivõistlustel teise koha. Kuus aastat tagasi õnnestus pärnakal saada sel võistlusel ka esikoht. Foto: OVE MAIDLA/PM/SCANPIX BALTICS

Pärnakas Eve Jaanson võitis tänavustel Eesti meistrivõistlustel ristsõnade lahendamises hõbemedali.

Mullu oli Jaanson neljas. Esikolmikukohti on tal ette näidata varasematest aastatest. Kuus aastat tagasi õnnestus Jaansonil isegi võistlus võita.

Staažikas ristsõnalahendaja pidi tänavu alla vanduma Eesti ühele kõvemale ristsõnade lahendajale tallinlanna Ave Kaldasele. Kaldas kogus 1061 punkti, Jaansoni saagiks jäi 1040 punkti. Kolmas oli 1006 punktiga pealinlane Marek Laane.

Võistlusel lahendati tunni aja jooksul kuue Eesti ristsõnameistri (Villu Tamme, Jüri Piirisild, Ilmar Trull, Urve Sõmer, Aivi Meister, Rauno Pärnits) koostatud võistlustöid.

Igal lahendajal oli võistluse algul 1000 punkti. Kõik võistlejad, kes suutsid ristsõnad ära lahendada kiiremini kui ühe tunniga, said iga 20 sekundi eest ühe boonuspunkti. Samas tõi iga valesti täidetud ruut kaks ja tühjaks jäetud ruut ühe miinuspunkti.

Ristsõnade lahendamise meistrivõistlusel osales 36 nuputajat.

Üritus toimus ristsõnaajakirja Ristik ja Eesti mälumänguliidu koostööna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles