Politseinik hakkab vanainimeste pealikuks

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstaablist hooldekodu juhatajaks: Riido Villup jõuab ringiga oma eriala juurde tagasi.
Konstaablist hooldekodu juhatajaks: Riido Villup jõuab ringiga oma eriala juurde tagasi. Foto: PP

Tammiste hooldekodu juhatajaks saab praegu Viljandi politseijaoskonnas vanemkonstaabli ametit pidav Riido Villup.

“Ta veenis ära kogu konkursikomisjoni, sealhulgas linnapea. Noor, aktiivse olemisega mees, kellel on nii selgroogu, visiooni kui majanduslikku mõtlemist,” iseloomustas hooldekodule juhatajat otsinud komisjoni esimees Epp Klooster sõelale jäänud kandidaati.

Klooster on kindel, et oma 30 eluaastast viimased kaheksa politseiniku vormi kandnud Villup on sotsiaaltööga kursis. Lõpetas Villup ju 2003. aastal Tartu ülikooli Pärnu kolledži sotsiaaltöö korralduse erialal.

Ent miks Villup pärast edukat karjääri korrakaitsestruktuurides, mille tõestuseks 2004. aastast parima konstaabli aunimetus, nüüd politseivormi varna riputab ja käerauad sahtlisse paneb?

Villupi selgitusel on siin mitu põhjust. Esiteks, nagu juba märgitud, on ta õpitud erialalt siiski sotsiaaltöötaja, mitte politseinik.

“Ma olen alati olnud seda meelt, et pöörduda selle eriala juurde tagasi, mis ma kunagi valisin,” sõnas Villup, lisades, et ega politseiniku ning sotsiaaltöötaja amet üksteisest kardinaalselt erinegi. Samuti ei näe ta probleemi suures vanusevahes enda ja oma tulevaste hoolealuste vahel.

“Praeguses töökohas on minu klientideks nii noored kui vanad, erinevad riskirühmad ja sihtgrupid, nii et see ei tohiks suur probleem olla,” rääkis Villup. Pealegi olgu siinkohal meelde tuletatud, et näiteks Mart Viisitamm oli Pärnu linnapeaks saades 25aastane.

Teiseks leiab Villup aja küpse olevat uute eneseteostusviiside otsimiseks. “Näen võimalust panna ennast proovile ja anda oma panus selle hooldekodu arengusse,” kinnitas ta.

Arengusse, mille käigus Tammiste hooldekodust peaks saama Villupi ettekujutuse järgi kõige kvaliteetsemat teenust pakkuv asutus, mis samal ajal oleks nii avatud ja arengule suunatud kui hubane kodu sealsele eakale klientuurile. Retsepti, kuidas need eesmärgid saavutada, jätab ta esialgu enda teada.

Igatahes lubas Villup lähinädalatel, kohe kui politseijaoskonnas otsad kokku tõmmatud, härjal sarvist haarata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles