MBT-jalatseid ajendas ostma uudishimu ja teaduskirjandusest loetu

, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu haigla taastusravi osakonna juhataja Kaja Elstein (pildil), kes kannab MBT-jalatseid möödunud aasta oktoobrist, oli lahkelt nõus vastama Pärnu Postimehe küsimustele.

Mis ajendas teid MBT-jalatseid ostma?

Tutvusin MBT-mudelitega erialakonverentsil ja loengute vaheajal oli võimalus jalatseid testides näitusesaalis mõnda aega jalutada. Proovima ajendasid ühelt poolt uudishimu ja jalatsite uudne disain, teisalt teaduskirjandusest loetu ning teave, et need tooted on kujunenud paljude tippsportlaste lemmikuks.

Pean väga oluliseks jalatsite mugavust ja head kvaliteeti ning MBT-mudelite puhul on need tingimused minu arvates täidetud. Tundmine, et MBT-jalats mulle sobib, tekkis kohe ja sooritasingi ostu tööjalatsite uuendamise eesmärgil konverentsi ajal.

Kas olete juba MBTdega harjunud? Kui kaua harjumine aega võttis?

Harjumine võttis aega ehk paar päeva. Kasutasin MBT-jalatseid ka puhkusel olles, kui oli palju kõndimist, matkamist, ja tõdesin, et varem sama koormuse puhul tekkinud väsimus ja pinge alaseljas on nüüd unustatud probleem.

Missuguseid muutusi olete enda puhul täheldanud tänu füsioloogiliste jalatsite kandmisele?

Eelkõige tunnetan, et kehahoiak kõnnil on paranenud.

Kas arstina julgeksite inimestele neid jalatseid soovitada ja kui, siis kellele?

Jalatsite sobivus on väga individuaalne. Kindlasti soovitan enne ostu kümmekond minutit jalatseid testida, et jõuda äratundmisele, kas need on kandjale head.

Kirjanduses ilmunud uuringutulemustele toetudes soovitan MBT-jalatseid inimestele, kellel esinevad alajäsemete liigeskaebused, kaela- ja seljavalud.

Eakamatele inimestele soovitaksin mõnevõrra pikemat testimise aega müügisalongis, paarkümmend minutit kõndimist näiteks, et hinnata realistlikult oma kehatunnetust ja tasakaaluprobleemide tekkimise ohtu.

Mõistan, et teie olete MBT-jalatsitega igati rahul, kuid kas nende kohta on ka midagi negatiivset öelda?

Nende jalatsite ainus miinus on kõrge hind.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles