Galerii: riigiduuma eelhääletusel osales ligi 1000 Eestis elavat Vene kodanikku (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Narvas ja Tartus toimunud Vene riigiduuma eelhääletusel osales laupäeval ligikaudu 1000 Venemaa kodanikku – Tallinnas antud hääled veel selguvad.

Narvas võttis laupäeval toimunud eelhääletusest osa 671 Venemaa kodanikku, neile lisandus üle 200 Tartus hääletanu, teatas BNSile Venemaa saatkonna pressiesindaja.

Ida- ja Lääne-Viru ringkonnas, mida teenindab Narva konsulaarosakond, elab ligemale 40 000 venemaa kodanikku.

Tallinna valimisaktiivsus selgub lähiajal.

Vene saatkond Tallinnas pani Venemaa kodanike eelhääletusele toomiseks käiku eribussid. Võimalust eelhääletusel osaleda pakuti siiski vaid neile Venemaa kodanikele, kes elavad Paldiskis, Pärnus ja Haapsalus – seega said laupäeval ainult nemad tulla Tallinna Venemaa saatkonnas toimunud eelhääletusele.

Kõiki teisi Vene kodanikke oodatakse valimisjaoskondadesse valimiste põhipäeval, 18. septembril, lisas saatkonna esindaja.

Pühapäeval on duumavalimisteks avatud neli jaoskonda Vene saatkonnas Tallinnas, neli Narva peakonsulaadis ja ja üks Tartu konsulaadis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles