Saksa sõbrad ja päikeseline ilm muutsid nädala imeliseks

Veste Roosaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninga kool võõrustas vahetusõpilasi Saksamaalt.
Kuninga kool võõrustas vahetusõpilasi Saksamaalt. Foto: Ene Kübarsepp

Eilseni viibisid Pärnu Kuninga tänava põhikoolis õpilasvahetuses sõbrad Saksamaalt Friedrichsorti koolist. 

Kahe kooli sõprus on kestnud neli aastat. Septembris külastavad saksa õpilased Pärnut ja kevaditi on Kuninga kooli omad vastukülaskäigul Kielis. Nädala jooksul tutvusid sakslased meie koolisüsteemiga, osalesid ainetundides ja veetsid koos eesti lastega vaba aega.

Saksa keele õpetaja Ene Kübarsepa kirjelduse kohaselt said külalised kõigepealt nautida Kihnus päikeselist ilma ja arhailist kultuuri. "Ekskursioon kastiautoga, tuletorn, soojad lihapirukad, piknik rannas, käepaela punumise töötuba, jalgrattatuur, põnevad muuseumieksponaadid, Kihnu kördid, lestakala ja mõnus praamisõit jätsid külalistele kustumatud muljed," ütles ta.

Pühapäev veedeti peredes.

Esmaspäeval tervitas külalisi kooli direktor Urve Krause, õpilased tegid väikse ekskursiooni koolimajas ja õpetaja Laura Merirand korraldas saksa õpilastele eesti keele tunni. Koolipäeva lõpus asusid saksa ja eesti õpilased avastama Pärnut nutiseadmete abil Loquizi orienteerumismänguga.

Teisipäev kulus pealinnas Tallinnas. Külastati Kiek in de Köki bastione ning ajalooga sai tutvuda linnaekskursioonil.

Kolmapäeval avanes suurepärane võimalus osaleda Pärnu kunstikooli töötoas, kus noored valmistasid endale kangast fantaasialoomakesi. Õhtu veedeti laserpargis.

Neljapäeva hommikul vaadati üle Pärnu uusim ehitis – Rannastaadion. Õhtul koguneti taas kooli aulasse, et sõpradega hüvasti jätta.

Eile hommikul alustasid sõbrad teekonda koju. "Oli kurbust ja kallistusi ning lootust taaskohtumiseks," ütles Kübarsepp, kes peab õpilasvahetust üheks efektiivsemaks võõrkeeleõppe projektiks.

Kahe kooli sõprusele lõi aluse Erhard Ohlhoff, siis veel Freidrichsorti kooli inglise keele ja spordiõpetaja, nüüd vaheldumisi Pärnus ja Kielis pensionipõlve pidav muusik.

Juba nädala pärast on Kuninga koolis taas vahetusõpetaja, seekord Austriast, kes õpetab lastele oma kodumaa keelt ja kultuuri kahe nädala vältel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles