Superkross sõideti Piiroja krossirajal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainar Arula.
Ainar Arula. Foto: Tarmo Heidemann

Pühapäeval toimus Põltsamaal Piiroja krossirajal Erki Spordi korraldatava superkrossi võistlussarja üheksas etapp, kus kuues masinaklassis tuli starti kokku 39 võistlejat, paljud neist Pärnumaalt.

Noorteklassis oli võistlustules kuus osavõtjat. Kiireimat sõiduaega näitas Mitsubishi Colti ohjanud Kristofer Lupp. Pärnumaa noorsõitjatest lõpetas Armin-Marlon Mängel neljandana ja Marten Põder pidi kahjuks finaali tehnilistel põhjustel pooleli jätma. Poiste seas sai kuuenda koha Pärnu tütarlaps Elis Jõelaid, kes vapralt oma Ladaga noormeestega võidu sõitis.

2WD ja vabaklassi 2WD sõitjad startisid sel etapil koos ja nendes sõitudes jätkus kiirust kõvasti. Vabaklassis olid rajal muidu rallikrossisarjas osalevad Arvo Kask ja Vändra noormees Janno Õis. Nemad hõivasid samas järjestuses kaks esimest poodiumiastet ja kolmandana nägi ruudulist lippu Sander Roosimaa. 2WD-klassi esikolmikusse mahtus Pärnu mees Vahur Kupper, kes sai kolmanda koha.

Vaatemängulist sõitu pakkusid 4WD-vabaklassi ja tagaveolistel Ladadel sõitjad, kes samuti koos stardijoonele asusid. Superkrossi ringrajaetappidest pausi teinud Pärnumaa mehed Ameriico Jõffert ja Ainar Arula olid taas rajal ja katsusid rammu rallikrossis sõitvate Priit Karjuse ja Raini Roometsaga. Finaalis said paremini stardist minema Arula ja Roomets. Poole võistlusmaa peal tegi Arula pirueti ja Roomets tõusis esimeseks. Niimoodi tuldi üle finišijoonegi. Tõrkuva masinaga saavutas 4WD-klassis kolmanda koha Ameriico Jöffert. Tagaveolistel masinatel näitas esikohaväärilist kiirust Silver Viilas, poodiumi madalamad astmed hõivasid Pärnumaa mehed Marek Ild ja Kristjan Ojaste.

Kõige rohkem sõitjaid oli rahvakrossis, kus korraldati B-finaalgi. Selles sõidus nägid pealtvaatajad kaht "katust". A-finaalis käis korralik lahing sarja liidri Tanel Raudsepa ja Stein Karu vahel. Eelviimase kurvini juhtis Karu, kuid sõiduvea tõttu pidi ta esikoha loovutama ja võitis Raudsepp. Vändrast pärit Karol Pert sõitis end vaatamata avaringi sõiduveale neljandaks ja viiendana järgnes talle samuti Pärnumaa mees Meelis Kirst.

Superfinaalis startisid oma klasside kiireimad sõitjad. Pärnumaale tõi sellest sõidust neljanda koha Marek Ild.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles