TeateTants ootab kõiki kaasa tantsima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvel toimub üle-eestiline teatetantsimine. Pildil Tallinna rahvatantsurühm Tantsusarvikud.
Suvel toimub üle-eestiline teatetantsimine. Pildil Tallinna rahvatantsurühm Tantsusarvikud. Foto: Margus Ansu / Postimees

Augustis tantsitakse projekti “TeateTants 2011” raames kaheksa ööpäeva jooksul läbi 1000 kilomeetrit Eesti maanteid ja igaüks võib kaasa tantsida.

“Projektiga tahame tõmmata üldsuse tähelepanu Eesti tantsutraditsioonile ja pakkuda tantsurõõmu kõigile soovijatele,“ rääkis TeateTantsu idee autor Kalev Järvela.

Läbi Eesti teatetantsimine saab alguse 20. augustil Tallinna Raekoja platsilt ja liigub kaheksa ööpäeva jooksul läbi kõigi Eesti maakondade. 28. augustil lõpeb teatetants Raekoja platsil.

Pärnumaale jõuab teatetants 24. ja 25. augustil. Kell 21.57 plaanitakse jõuda Pärnumaa piirile ja pärast südaööd Kilingi-Nõmme. Sealt suunduvad teatetantsijad öösel läbi Surju Pärnusse. Papiniidu ja Riia maantee ristmikule peaksid tantsijad jõudma kava kohaselt kell 7.36 hommikul. Sealt loodavad tantsijad jõuda kella 9ks Vana-Pärnusse.

Pärnu piirilt suunduvad tantsijad marsruudil Põhara-Kalli Läänemaale.

Järvela sõnade järgi tantsib korraga maanteel 1-2 paari, kes teekonna läbides annavad teatepulga edasi järgmistele tantsijatele. Ühe 6-8paarilise tantsurühma läbida on 4-7 kilomeetrit, mis omakorda jaguneb 100-150meetristeks lõikudeks. Keskmiseks liikumiskiiruseks on arvestatud 5,5 kilomeetrit tunnis.

Rühmad võivad saateks kaasa võtta oma pillimehed, kuid elava muusika puudumisel saab tantsida plaadimuusika järgi.

TeateTants on Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika seltsi ning Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 ühisprojekt, mille eesmärk on viia rahvatants ka kõige kaugematesse Eestimaa nurkadesse, et igaüks, olenemata soost, vanusest või rahvusest, saaks näha rahvariiete kauneid värve ning proovida kordki elus kaerajaani tantsida.

Registreerimine suviseks tantsumaratoniks on käimas ning kõik huvilised saavad seda teha TeateTantsu kodulehel internetis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles