Tihemetsa päästmiseks moodustati algatusrühm

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihemetsa saatus on suure küsimärgi all pärast Pärnumaa kutsehariduskeskuse õppekoha sulgemist Voltveti mõisa peahoones.
Tihemetsa saatus on suure küsimärgi all pärast Pärnumaa kutsehariduskeskuse õppekoha sulgemist Voltveti mõisa peahoones. Foto: Urmas Luik

Mõtted tööle, päästame Tihemetsa – sellise teadmisega lõppes eile keskpäeval maavanem Kalev Kaljuste juhitud ümarlaud, mille kokkukutsumise ajend oli 96 aasta järel õppetöö äkklõpetamine ja paljude inimeste töötuks jäämine alevis.

Poolteisetunnise arutelu järel moodustati initsiatiivrühm eesotsas Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi direktori Karin Kurvitsaga. Õhku paisatud mõtted ulatusid erivajadustega laste koolitamisest kuni täiskasvanuõppe ja sotsiaalhoolekandeasutuseni.

Pärnumaa kutsehariduskeskus (PKHK) peab häärberi Riigi Kinnisvara aktsiaseltsile (RKAS) üle andma 1. novembrist. Kinni on häärberi all asunud piirkonna ainus söögikoht ja vara on kolitud Pärnusse Niidupargi õppekompleksi. Paberite vormistamine jätkub veel üle kuu, kuni PKHK palgal on kolm töötajat: õppekoha juhataja, majandusjuhataja ja aednik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles