Eestisse saabujat tervitav õllefirma reklaam tekitab tüli

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A.Le Coqi eelmine reklaam Iklas.
A.Le Coqi eelmine reklaam Iklas. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Ikla piiripunkti kaudu Eestisse saabujaid tervitab hiiglaslik õllereklaam "Welcome to A. Le Coq Country", mitte teavitus selle kohta, millisesse Euroopa Liidu liikmesriiki saabuti.

Eestimaast on märkamatult saanud A. Le Coqi maa - vähemalt jääb niisugune mulje Ikla piiripunkti kaudu Eestisse tulijaile. Paraku tuleb pilkupüüdev reklaam maha võtta, sest see läheb vastuollu teeseadusega, vahendas „Aktuaalne kaamera“.

Tegelikult pole päris õige öelda, et info Eesti piiri ületamise kohta Iklas puudub. Aga see on väheatraktiivne ja valgustamata ning jääb teest kaugemale. Läti piirilgi on sama info palju pilkupüüdvam.

"Ma ei oska öeldagi, miks ta on, meiega ta kooskõlastatud ei ole, ja tundub, et firma on käitunud natuke omavoliliselt selle paigaldamisega. Ilmselt teeme firmale ettekirjutuse see asi siit kõrvaldada," ütles  Häädemeeste vallavanem Urmas Aava.

Ettekirjutus tehakse reklaamifirmale Maak, kellelt A. Le Coq reklaami tellis.

A. Le Coqi juht Tarmo Noop ütles, et reklaamil polevat mingit seost õllega ja õlu moodustab alla poole firma kogutoodangust. Vajadusel reklaam kooskõlastatakse, lubas Noop.

Maanteeameti Lääne regiooni direktor Enn Raadik ütles, et reklaami kooskõlastust ei anta, sest see asub teekaitsetsoonis.

Praegu Iklas pilku püüdev reklaam on pudelikorgi kujuga. Eelmisel samas kohas olnud A. Le Coqi reklaamil ilutses õllepudel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles