Soome alternatiivbluusi-muusikud esitlevad plaati

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Black River Bluesman & Bad Mood Hudson.
Black River Bluesman & Bad Mood Hudson. Foto: Mats Õun

Sel nädalal esitleb Soome alternatiivbluusi-duo Black River Bluesman & Bad Mood Hudson Tallinnas, Pärnus ja Tartus oma värsket albumit “Double Headed Trouble”.

Mullu 17. detsembril avaldatud CD esimene ametlik esitlus oli tänavu jaanuaris Tais Bangkokis ja raadios on uued lood kõlada jõudnud nii USAs, Suurbritannias, Itaalias, Taanis, Soomes kui Eestis.

Korraldajate teatel kasutab Jukka “Black River Bluesman” Juhola uuel plaadil tavalise kitarri asemel nii bassi kui kitarri funktsioone täitvat kahe kaelaga baritonkitarri, mille valmistas USA pillimeister Johnny Lowebow. Omapärase pilli korpus on tehtud sigarikarbist, üks kahest kaelast on kokku pandud piljardikiidest ja helipead meisterdatud külmkapimagnetitest. Andy “Bad Mood” Hudson mängib bändis trumme ning lisab taustalaulu.

“Tegelikult ei ole minu ettekujutus sellest, millist bluusi ma tahaksin teha, viimase kümne aastaga küll muutunud,” ütles varem ansamblites Cockroach Combo ja Croaking Lizard tegutsenud Juhola. “Asjad võtavad lihtsalt aega ja kõike ei oska või ei saa kohe muuta. Kvartetina olime teinud juba kolm plaati ja see tee oli justkui lõpuni käidud. Lowebow’ soetamine tuli just sobival hetkel - hakkasin sellega algul soolokontserte andma, aga siis lõi Andy uuesti kampa ja duo tundus kohe õige lahendusena.”

Plaadiesitluskontserdid toimuvad neljapäeval, 17. veebruaril Tallinna pubis Woodstock, reedel, 18. veebruaril Pärnu jahtklubis ja laupäeval, 19. veebruaril Tartu klubis Trehv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles