Teele Talve: Elu elektrita

Teele Talve
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval ilmus Pärnu Postimehes lugu Häädemeeste valla elanikust Aarest, kelle majas pole juba kuuendat aastat elektrit. Sel aastal võeti majast ka vesi välja. Aare rääkis, et õhtuti valgustavad tuba küünlad. Süüagi valmistab ta pliidil, mis on mitu korda sisse kukkunud ja seejärel parandatud. Ta ei salanud, et olukord on läinud käest, ega varjanud, et tarbib tihti alkoholi. Küll aga leidis Aare, et tuttavad ja sotsiaaltöötajad on ta murega üksi jätnud.

Aare lugu mõjus inimestele kaheti: oli neid, kellel hakkas temast kahju, aga neidki, kelle meelest on mees ise süüdi, et on lasknud asjal nii kaugele minna.

Loo autorina tunnen tarvidust selgitada, et Aare loo mõte ei pidanud olema mustvalge, kus ühed näitaks tema olukorra tõttu näpuga sotsiaaltöötajatele ja teised naeraksid alkoholilembelise mehe saa(ma)tuse üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles