Tulemas on seenioride lauluvõistlus

, žürii esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Seeniorlaul 2011” peakorraldaja Ülle Jaeger.
“Seeniorlaul 2011” peakorraldaja Ülle Jaeger. Foto: PP

Tänavune Pärnus toimuv “Seeniorlaul 2011” on juubelihõnguline, kuna tegu on viienda seenioridele mõeldud laulukonkursiga.

2007. aastal korraldas rahvakultuuriselts Kirmas esimese lauluvõistluse “Seeniorlaul”, mis toimus maakondliku üritusena Pärnu kultuurikeskuses Tervis. Isetegevuslikele solistidele mõeldud võistlus äratas laialdast tähelepanu.

Sellest lähtuvalt jätkas Kirmas analoogseid konkursse aastatel 2008, 2009 ja 2010, kui võistlus laienes üle Eesti. Ürituse peakorraldaja on läbi aastate olnud Ülle Jaeger.

Üleriigilisest seeniorlauluvõistlusest võivad osa võtta kõik asjaarmastajad-isetegevuslikud laulusolistid alates 50 eluaastast. Osavõtjate vanuse ülempiir pole määratud, kuid võistluse toimumise ajaks peab solist olema vähemalt 50aastane.

Solistid võistlevad kahes grupis: 50–65- ja üle 65aastased lauljad.

Konkurss toimub kolmes voorus. Esimene voor on korraldajatele 1. aprilliks saadetud helisalvestiste põhjal, mille järgi selgitatakse välja maksimaalselt 20 solisti, kes pääsevad teise vooru. Soliste teavitatakse edasipääsust 7. aprilliks.

Teine ja kolmas voor toimuvad 16. aprillil Tervise kultuurikeskuse saalis. Teise vooru pääsenud lauljad peavad esitama ühe vabalt valitud laulu ja ühe pala Arne Oidi loomingust.

Laulud võivad olla esitatud fonogrammi, klaveri, kaheliikmelise ansambli või mõne muu instrumendi saatel. Laul ei tohi olla lühem kui kaks ega pikem kui neli minutit.

Žürii valib välja kuni kümme solisti, kes pääsevad kolmandasse vooru ehk finaali, mis leiab aset samuti 16. aprillil Tervises. Lõppvoorus esitavad võistlejad eelmises voorus kõlanud Oidi kirjutatud laulu ja ühe loo oma valikul. See ei tohi olla sama, mis kanti ette teises voorus.

Kõikidele soovijatele võimaldatakse mikrofoniproov konkursipaigas 16. aprillil. Solistide esinemist hindab viieliikmeline žürii. Oluline osa on täita kuulajail, kellest kõik saavad anda hääle oma lemmikule. Parimaid soliste ootavad auhinnad.

Infot konkursi kohta saab Kaja Treubergilt ja Toomas Kuterilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles