Lasteparki kerkivad jääkujud

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Kallau.
Üllar Kallau. Foto: PP

Täna õhtul algab traditsiooniline Pärnu jääskulptuurisümpoosion “Icicle 2011”.

Jääkujusid valmistavad Rait Pärg Pärnust, Kristaps Gulbis Riiast ja Raivo Perandi Jänedalt.

Skulptoritele antakse lähtematerjalina vormimiseks jääplokk mõõtudega 2 x 1 x 0,5 meetrit, millest kahe päeva jooksul valmivad Lastepargis atraktiivsed jääskulptuurid.

“Kindlat teemat me kunstnikele ette ei anna, igaüks teeb just seda, mis tunne parajasti ütleb,” ütles sümpoosioni korraldaja Üllar Kallau.

Ürituse lõpuks selgitatakse välja uhkeim töö ja antakse välja publiku auhind. Pärnus on jääskulptuure valmistatud viimased kümme aastat, alates 2005. aastast toimub sümpoosion “Icicle”.

Osalejaid on olnud Eestist, Lätist, Leedust, Hollandist, Saksamaalt, Austraaliast, Venemaalt ja Soomest. Alguses kasutati kohapeal valmistatud jääd, viimastel aastatel tuuakse sümpoosioni tarvis parimate omadustega looduslikku jääd Lapimaalt.

Töö algab reedel, kolm teost valmivad Lastepargis laupäeva õhtuks.

Sümpoosioniga on kaudselt seotud Pärnu Bluesiklubi üritused, mis seekord kannavad nime “Blue Icicle”.

“Kaks üritust langesid ajaliselt kokku ja mõtlesime, et miks mitte seda ära kasutada,” põhjendas Kallau, kes ühtlasi veab bluusiklubi.

Neljapäeva õhtul mängib jahtklubis Rääma Blue, lava on avatud.

Reede õhtul esitleb samas oma värsket albumit “Double Headed Trouble” Soome alternatiivbluusiduo Black River Bluesman & Bad Mood Hudson.

Tavalise kitarri asemel kasutab Jukka “Black River Bluesman” Juhola uuel albumil kahe kaelaga baritonkitarri. Pilli korpus on tehtud sigarikarbist, üks kahest kaelast on kokku pandud piljardikiidest ja helipead meisterdatud külmkapimagnetitest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles