Teadusvideote konkursil läks pärnumaalastel hästi

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Reedel selgusid ETV saates “Terevisioon” Tartu ülikooli korraldatud teadusvideote konkursi tulemused, kus preemia pälvis ja ära märgiti teiste seas kaks Pärnumaa kooliõpilaste videot.

Õpilased esitasid võistlusele teemal “Kuidas teadus aitab mind igapäevases elus?” 43 videot ning autorite hulgas oli nii algklassilapsi kui ka abituriente. Kategooria võiduvideo autor on Taavi Oja Tartu Kivilinna gümnaasiumist. Videos “Kodune superkondensaator” õpetab ta, kuidas teha koduste vahenditega usaldusväärne elektriallikas. Preemiaks sai võitja 1000 eurot.

Tudengite videoid teemal “Minu esimene teaduslik saavutus” tuli konkursile 14. Žürii hindas parimaks Tallinna tehnikaülikooli tudengi Maria Vita töö “Teadus saab alguse lihtsatest asjadest”. Auhinnaks 1000 eurot. Sama video võitis publikuhääletuse tulemusena preemia 250 eurot.

Pärnumaalt osalesid võistlusel Pärnu Vene gümnaasiumi, Uulu ja Surju põhikooli õpilased.

Vene gümnaasiumi õpilane Ilja Leštšenko pälvis oma video “Tony Õunapuu” eest multiplikatsiooni eripreemia. Konkursi noorima osavõtja eripreemia läks Surju põhikooli õpilasele Kert Kruusimäele video “Klassis” eest. Mõlemad saavad auhinnaks 100 eurot.

“Kert Kruusimägi oli video valmimise juures kõige tublim kui operaatoritöö tegija, aga filmiprojektis osalesid kõik kooli 1. klassi õpilased. Filmi peategelast kehastas 1. klassi õpilane Rasmus Vabrit, montaažiga aitasid kaasa üheksandikud Reelika Luik ja Merilin Lehismets ning Uulu põhikooli 7. klassi õpilane Gränty Reidla,” rääkis lapsi juhendanud Signe Reidla Surju põhikoolist. Teine juhendaja oli Heidi Kodasma.

Videoid hindas teadlastest ja ajakirjanikest žürii: TÜ teaduskooli direktor Viire Sepp, rahvusringhäälingu haridus-, teadus- ja keskkonnasaadete toimetuse juhataja Piret Suurväli, TÜ füüsikaprofessor Jaak Kikas, TTÜ geoloogiaprofessor Alvar Soesoo, kunstiakadeemia tootedisaini osakonna dotsent Sixten Heidmets, teaduskeskuse Ahhaa esindaja Mart Kinkar ja e-ajakirja Novaator peatoimetaja Villu Päärt.

Kõiki võistlustöid saab vaadata aadressilt http://novaator.ee/video/.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles