Kuursaalis tehakse kalli ja valitakse meelaim musitaja

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu osales kuursaali kallistamisüritusel 284 inimest.
Mullu osales kuursaali kallistamisüritusel 284 inimest. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu kuursaal ootab reede õhtul kõiki suvepealinnas viibijaid purustama siseruumides kallistamise rekordit. Valitakse veel Pärnumaa meelaim musitaja ja üksikud inimesed pannakse paari.

Kuursaali programmijuht Urmas Lass märkis, et kolm aastat tagasi alguse saanud puntrakallistamisele ootab kõrts tänavu rekordarvu inimesi. “Loodame, et meie kallistamise aktsioonist tulevad osa saama kõik jääfestivalile saabunud külalised, et hiljem rääkida sellest meeldivast sündmusest kodustele,” ütles Lass.

Lassi sõnade järgi sai kallistamise idee alguse aastaid tagasi, kui sõbrapäeva puhul toimus Rüütli tänaval esimene rivis kallistamine, milles osales ligi 90 inimest.

“Uuesti sai kallistamise tähtsust inimestele meelde tuletatud 2008. aastal tänu minu pojale Dan Martinile, kes igal õhtul soovis kallistust,” meenutas Lass.

Nii tuli esimesel üritusel, 2008. aastal kuursaali kokku 82 kallistajat. Eelmisel aastal oli see number kasvanud rohkem kui kolm korda ja Lassi mäletamist mööda tuli kallistama 284 inimest.

“Parim viis pakaselise ilma puhul sooja saada ongi kallistamine,” teadis Lass. “Ravitsejad väidavad, et kallistamise abil saab inimene oma energeetika korda.”

Peale kallistamise selgitatakse kuursaalis reede õhtul välja Pärnumaa meelamad musitajad ja programmijuht lubas, et üksinda peole saabunud inimesed pannakse paari. Kallistajaid ootab kuursaal enne ja musitajaid veidi pärast südaööd.

Laval teevad muusikat Karl Madis ja Margus Martmaa ning õhtut juhib Sven Sumberg.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles