Kaks spordipreemiat tuli Pärnumaale

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Paikusel elav võrkpallitreener Avo Keel ja Pärnu noorsõudja Kaisa Pajusalu pälvisid vabariigi aastapäeva eel riikliku spordipreemia.

Avo Keel sai preemiaks 9587 eurot (150 000 krooni) ja Kaisa Pajusalu  3196 eurot (50 000 krooni).

Eesti võrkpalli rahvusmeeskonna peatreener Avo Keel ütles, et tegemist on suure tunnustuse ja suure rahaga ning tal on mõlema üle hea meel.

“Eesti võrkpallikoondise EM-finaalturniirile jõudmine selle preemia tõi ja see tähendab üht korralikku välipidu Paikusel minu juures, kui koondis 13. juunil tööga uuesti harjumise laagriks kokku tuleb,” lubas Keel.

Võrkpallurid võitlesid end Euroopa 16 parema sekka teist korda ja Keel usub, et nüüd minnakse võistlema tugevamatena, kui oldi 2009. aastal.

“Vanuseline koosseis on meil hea ja kui mehed terved, on reaalne täita vähemalt esimene eesmärk ehk alagrupist edasi saada,” rääkis Keel. “See tähendab, et vähemalt Portugali tuleb võita, aga miks mitte ka Tšehhit. Meie tase on juba selline, et tulemus on kinni pisiasjades ja kõik võib juhtuda.”

Avo Keel on ka Tallinna Selveri meeskonna peatreener ja Schenkeri liigat ning Eesti meistrivõistlusi viimastel aastatel valitsenud Selver on favoriit tänavugi. Pühapäeval võõrustab Selver Tallinnas Pärnu meeskonda.

Mullu kuni 23aastaste sõudjate maailmameistrivõistlustel ühepaadil jälle hõbemedali teeninud ja täiskasvanute Euroopa meistrivõistlustel finaali pääsenud Kaisa Pajusalu sai sellest, et noorsportlase preemia just talle on määratud, teada vahetult enne USAsse Bostonisse ergomeetrisõudmise mitteametlikele maailmameistrivõistlustele sõitu.

“Kaisa helistas mulle ja oli preemia üle väga õnnelik,” rääkis sõudeneiu treener Ulvi Lutoškin. “Arvan, et ta lubab endale selle preemia arvel midagi head ja see võib olla näiteks lennukipilet märtsi keskel Horvaatiast, kus Skradinis laagris oleme, Prantsusmaal võrkpalli mängivat venda Raimot vaatama.”

Ameerikas on Pajusalul kaitsta esikoht nii kuni 23aastaste kui naiste klassis.

Eelmisel nädalal tuli Kaisa Pajusalu suusalaagrist Itaaliast, laupäeval võistles Eesti ergomeetrisõudmise meistrivõistlustel, pühapäeval sõitis Tartu maratoni avatud rada. Pingelist elu elava sportlase tänavused sihid on medal kuni 23aastaste MMil ja sõita Eestile välja koht Londoni olümpia sõuderegatil.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles